ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

1η ημέρα, Θεσσαλονίκη – Αθήνα – πτήση προς Τελ Αβίβ

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη Συγκέντρωση στις 13.00 η ώρα στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στην Πύλη Α, πτήση προς Αθήνα στις 14.45 μ.μ., άφιξη στις 15.35 μ.μ. Για αναχωρήσεις από την Αθήνα Συγκέντρωση στις 15.00 η ώρα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, στο γκισέ της Aegean στην πύλη 4, check inn. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 16.30 μ.μ, με άφιξη στις 18.30 στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ Μπεν Γκουριόν. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας. Κατά την διαδρομή μας θα μεταβούμε στο Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση

2η ημέρα 2017 Γεθσημανή – Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας, Οδός του Μαρτυρίου, Πανάγιος Τάφος

Πρωινό. Μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε ευλαβικά το Θεοπατορικό Μνήμα της Παναγίας μας. Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στην Ι. Μ. της Αγίας Άννας, όπου θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία για την εορτή της Συνάξεως των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας. Συνεχίζουμε για την Προβατική κολυμπήθρα και για το Λιθόστρωτο. Άφιξη και προσκύνημα στο Πραιτώριο, φυλακή του Χριστού και συνεχίζουμε με την Οδό του Μαρτυρίου, στάσεις του Χριστού προ του Φρικτού Γολγοθά. Άφιξη στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου εδώ θα προσκυνήσουμε στην Αποκαθήλωση, στον Γολγοθά, στον Πανάγιο Τάφο, αλλά και στο σημείο ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, στο παρεκκλήσιο του Ακανθίνου Στεφάνου και στου Αγ. Λογγίνου, καθώς και σε άλλα προσκυνήματα εντός του Ναού της Αναστάσεως. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η μέρα Τιβεριάδα-Γαλιλαία

Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ και προαιρετική βόλτα με πλοιάριο μέσα στην λίμνη. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 Άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού – Βηθλεέμ

Εκκλησιασμός στον Πανάγιο Τάφο. Συνεχίζουμε με την μετάβασή μας στην Βηθλεέμ, στον Ναό της Γεννήσεως, όπου θα προσκυνήσουμε στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα Ιεριχώ–Ιορδάνης Ποταμός – Σαμάρεια / Φρέαρ του Ιακώβ.

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την Βηθανία, όπου θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας, των αδελφών του Λαζάρου, προσκύνημα στον Τάφο του Λαζάρου και συνεχίζουμε για τον Άγιο Γεώργιο τον Χοζεβά στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Σήμερα θα επισκεφθούμε το πραγματικό μέρος, όπου έγινε η Βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό απέναντι από την Ιορδανία, θα τελεσθεί Αγιασμός και συμβολική-προαιρετική «βάπτιση των προσκυνητών». Ακολούθως επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, και τη Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Ολοκληρώνουμε την σημερινή μας προσκυνηματική ημέρα με την επίσκεψη μας στην Σαμάρεια, όπου στον μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας Φωτεινής, θα προσκυνήσουμε το λείψανο του Αγίου Φιλούμενου και το Φρέαρ του Ιακώβ, (αν το επιτρέψουν οι συνθήκες). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η μέρα Ιερουσαλήμ, Πανυγηρικός Εσπερινός

Πρωινό. Μετάβαση στο όρος των Ελαιών, όπου η Ανάληψη του Κυρίου μας και η Μικρή Γαλιλαία. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και στο κατά Μόνας, όπου ο τάφος του Αγ. Συμεών του Θεοδόχου. Θα ολοκληρώσουμε το σημερινό μας προσκύνημα με το όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Επίσης θα δούμε και τον τάφο του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, και τον τόπο, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου). Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Το απόγευμα θα μεταβούμε στον Ναό της Αναστάσεως για να παρακολουθήσουμε τον Πανηγυρικό Εσπερινό. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα Εορτή του Τιμίου Σταυρού

Εκκλησιασμός στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας και παρακολούθηση της Λιτανείας του Τιμίου Σταυρού, τον οποίο και θα προσκυνήσουμε ευλαβικά. Ακολουθούμε την πομπή για την μετάβαση στο Πατριαρχείο μας, όπου θα μας δεχθεί ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Χρόνος ελεύθερος. Στις 15.30 η ώρα, θα αναχωρήσουμε για την μεταφορά μας, στο αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19.20 μ.μ. η ώρα, άφιξη στην Αθήνα στις 21.20μ.μ.. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.00 μ.μ. η ώρα και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 23.55 μ.μ. η ώρα.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ