ΙΣΡΑΗΛ

Φαίνεται πως εδώ ο χρόνος σταμάτησε ανάμεσα στους ναούς και τους αμμόλοφους από το δέος μπροστά στη μεγάλη ιστορία αυτής της γης. Όπως και χιλιάδες χρόνια πριν, τη βιβλική εποχή, οι αγρότες εξακολουθούν να καλλιεργούν τη γη, οι τεχνίτες φτιάχνουν τα σκευάσματά τους, οι ψαράδες ρίχνουν τα δίχτυα στα δροσερά νερά της θάλασσας της Γαλιλαίας, στην οποία καταλήγει ο Ιορδάνης ποταμός ο οποίος διασχίζει την έρημο.

Η εταιρεία Golden Fleece είναι πρόθυμη να μοιραστεί μαζί σας αυτή τη χαρά και προτείνει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για το ταξίδι σας

Εδώ έχουν συγκεντρωθεί οι ελπίδες και τα απωθημένα των ανθρώπων από όλο τον κόσμο, όλων των θρησκειών: οι Άγιοι Τόποι του ιουδαϊσμού – στη μεγαλοπρεπή Ιερουσαλήμ, στο Όρος του Ναού – τα μουσουλμανικά τζαμιά, τα μέρη όπου δίδασκε ο Ιησούς Χριστός τα οποία έχουν τόσο μεγάλη αξία για κάθε Χριστιανό – στο Ναό του Παναγίου Τάφου ή του Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου.

Μετά την επίσκεψη της Αγίας Γης, η καρδιά του ανθρώπου γεμίζει με τόση πνευματική διαφώτιση, ψυχική γαλήνη και χαρά, που νιώθει τη ανάγκη να τα μοιραστεί με όλο τον κόσμο.

Μαζί μας μπορείτε να επισκεφτείτε το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου Μεγαλομάρτυρα στη Λήδα, τον Πανάγιο Θαυματουργό Τάφο του Κυρίου, το μέρος του Τιμίου Σταυρού, τις μονές της Παναγίας Θεοτόκου, του Τιμίου Προδρόμου στα Ιεροσόλυμα, τη Βασιλική του Ιουστινιανού και το μέρος της σφαγής των μωρών από τον Ηρώδη, το ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, τον Τάφο της Παναγίας Θεοτόκου, το ναό του Αγ. Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, τη Μονή Οσίου Γεωργίου Χοζεβίτου στο φαράγγι Αινών της ερήμου της Ιουδαίας, το Σαραντάριο Όρος, τη μονή του Προφήτη Ελισαίου, τις μονές του Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτη και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Γαλιλαία, το μέρος του πρώτου θαύματος – της μεταβολής του νερού σε κρασί – στην Κανά της Γαλιλαίας, το όρος Θαβώρ, την Καπερναούμ, τα μέρη της διδασκαλίας και των θαυμάτων του Κυρίου· της επί του Όρους Ομιλίας, το Υπερώο της Σιών, το μέρος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τον Τάφο του Δαβίδ στην Ιερουσαλήμ…

Θα έχετε την δυνατότητα να παρευρεθείτε στη Θεία Λειτουργία στο Άγιο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου στη Βηθλεέμ, καθώς και στην Αγρυπνία στο ναό του Παναγίου Τάφου, να προσκυνήσετε στο μέρος της Αναλήψεως του Κυρίου, της βαπτίσεως του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη και να αγιαστείτε με τα ιερά νερά του Ιορδάνη.

Στο ελληνικό Πατριαρχείο στην Ιερουσαλήμ θα σας υποδεχτεί ο Μακαριότης Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’.

Σας ευχόμαστε να έχετε ένα ευχάριστο ταξίδι και να προσεγγίσετε το μεγάλο μυστήριο του βίου του Κυρίου!