ΤΗΝΟΣ

4 Ημέρες

1η μέρα, Θεσσαλονίκη – Ραφήνα

Συγκέντρωση το πρωί στις 08.00 – ΚΤΕΛ Θες/νίκης και αναχώρηση στις 08.30 για την Ραφήνα. ‘Άφιξη, μετά από ενδιάμεσες στάσεις καθ οδόν για φαγητό και ξεκούραση. Από την Ραφήνα, θα πάρουμε το πλοίο, που θα μας μεταφέρει στην Τήνο, άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη προσωπική γνωριμία με την πρωτεύουσα του νησιού. Διανυκτέρευση.

2η μέρα Τήνος / εκκλησιασμός – προσκύνημα

Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης και προσκύνημα. Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ακολούθως θα μεταβούμε στο Ιερό Ησυχαστήριο της Αγίας Πελαγίας, όπου θα προσκυνήσουμε την Κάρα της Αγίας και τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής. Δια μέσου των όμορφων χωριών της Τήνου (Μουντάδος, Κτικάδος, Χατζηράδος, Κάμπο, Υστέρνια) θα φθάσουμε στον Πύργο, όπου και θα επισκεφθούμε το εργαστήρι του περίφημου γλύπτη Χαλεπά και το μουσείο Τήνιων καλλιτεχνών. Στο χωριό Πάνορμος θα γευματίσουμε (προαιρετικά) και στο χωριό Ταραμπάδος θα θαυμάσουμε τους αριστοτεχνικούς περιστερώνες. Στην συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3η μέρα (Άνδρος-προαιρετικά).

Πρωινό. Σήμερα η μέρα είναι στην διάθεσή σας, μπορείτε να μεταβείτε στην Μεγαλόχαρη για εκκλησιασμό και να έχετε χρόνο ελεύθερο στην Τήνο ή να συμμετέχετε σε μία προαιρετική εκδρομή στην Άνδρο, όπου θα μεταβούμε στο Μπατσί, στην Χώρα και στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού. Επιστροφή, διανυκτέρευση.

4η μέρα Τήνος – Ραφήνα – Νέα Μάκρη – επιστροφή

Πρωινό. Ένα τελευταίο προσκύνημα στην Μεγαλόχαρη, και στην συνέχεια θα περιηγηθούμε στο Ιερό Ίδρυμα της Ευαγγελιστρίας, όπου θα δούμε το Ναό της Εύρεσης, το Μαυσωλείο της Έλλης, το μουσείο Βυζαντινών εικόνων και κειμηλίων, το μουσείο Τήνιων καλλιτεχνών, αλλά και την σπουδαία Πινακοθήκη. Μετάβαση στο λιμάνι, απόπλους για την Ραφήνα. Προσκύνημα στο Ιερό Σκήνωμα του Οσίου Εφραίμ του Μεγαλομάρτυρος στην Μάκρη. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη μας, άφιξη το βράδυ, μετά από διάφορες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ